maanantai 30. heinäkuuta 2018

IKEA-museo

IKEA-museo

Viime kesänä teimme roadtripin Saksaan, jonka alkumatkasta ajelimme Ruotsin halki Tanskaan. Yövyimme Jönköpingissä ja huomasimme reittivaihtoehtoja tutkiessamme, että Älmhultin IKEA-museo on aivan matkamme varrella! Tai no, reitti ei ollut ehkä kaikista nopein, mutta kaltaiselleni IKEA-harakalle sillä ei ollut mitään merkitystä, kun kerran niin äärellään oltiin.

 

IKEA-museo

IKEA-museo

IKEA-museo


Ensimmäinen IKEA on perustettu Älmhultissa ja museo sijaitsee samassa kiinteistössä, jossa tämä ensimmäinen IKEA on toiminut. Itse myymälä on siirtynyt omaan kiinteistöönsä, mikäli museokierros saa ostoshalut heräämään (mies sai onneksi vakuuteltua, ettei ole järkevää haalia roadtripille lipastoja tai muuta tavaraa..). Museossa esitellään läpileikkaus IKEA:n historiaa, hieman tavaratalojen tapaan eli kalustettuina huoneina. Onpa vitriiniin päässyt myös tavarataloketjun tavaramerkki, lihapulla.

IKEA-museo

IKEA-museo

IKEA-museo

IKEA-museo


Museossa esitellään muutoinkin myös entisajan elämää ja koteja, minkä ongelmiin perustaja Ingvar Kamprad on halunnut tarjota ratkaisuja myymillään huonekaluilla. Museoon on pääsymaksu (aikuisilta 60 SEK), ainakin näin IKEA-harakkana museo oli sen väärti ja sisälsi kaikenkaikkiaan mielenkiintoista nähtävää -kyynikko sisälläni tosin hetkisen mietti, pitääkö IKEA:n markkinoinnille altistumisesta maksaa.. Mutta IKEA-rakkaus voitti, kuten yleensä kohdallani :D.

IKEA-museo

IKEA-museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti