tiistai 31. heinäkuuta 2018

Yllätyskuninkaalliset Brandenburgin portilla



Selailin hiljattain kesän 2017 Saksan roadtripin kuvasaldoa, ja sieltä on pakko jakaa tämä erityinen muisto blogiin. Hieman reilu vuosi takaperin olimme saapuneet Berliiniin, jossa olin toista kertaa käymässä, joten sain luvan toimia miehelle oppaana. Ainut vaan, että ekasta matkasta oli vierähtänyt n. 15 vuotta joten muistikuvat olivat luvalla sanoen hatarat :D. Majoituimme lähellä Potsdamer Platzia, josta oli helppo kierrellä jalkapelissä kaupunkia ja sen maamerkkejä.


Suuntasimme kohti Brandenburgin porttia, ja matkan varrella ihmettelimme kun poliisi oli sulkenut pääsyn Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkille. Muutenkin lähestyessä Brandenburgin porttia ympärillä parveili erikoisen paljon poliiseja. Alueelle pääsyä oli rajattu aidoilla, joiden ympärille oli kerääntynyt suuri ihmisjoukko sekä tiedotusvälineitä virittelemään kalustoaan. Omien elämiemme ullataalasmaina me tietysti jäimme paikalle kuumuuteen hengaamaan, sillä nyt oli tapahtumassa selvästikin jotain erityistä..










Turhaan emme odotelleet -englannin kuninkaallisista William ja Kate olivat parhaillaan Saksassa valtiovierailulla ja Brandenburgin portilla käyminen kuului heidän agendaansa. Enpä olisi uskonut, että kuninkaallisten näkeminen lähietäisyydeltä sykähdyttäisi, niin kuin se teki -lieneekö minulla muitakin piileviä taipumuksia kuninkaallisfanaattisuuden lisäksi :D. Joka tapauksessa tämä suorastaan kruunasi meidän roadtrippimme, jonka viimeistä Saksa-päivää vietimme.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti