maanantai 15. elokuuta 2016

Auringonlasku Venice Beachilla




Eräänä heinäkuisena iltana Los Angelesissa, Farmer's Marketin jälkitunnelmissa, mietimme mistä auringonlaskua olisi paras katsella. Päädyimme suuntaamaan Venice Beachille, jossa emme olleet aiemmin käyneet. Paikka sijaitsee nimensä mukaisesti Venicen kaupunginosassa Los Angelesissa. Venice lienee tunnetuin rannastaan ja sen vierellä kulkevasta Boardwalkista, sekä kanaaleista, joilla kaupunginosaan on haettu Italian Venetsian tunnelmaa.





Farmer's Marketilta lähdettäessä navigaattori yritti huijata meitä ajamaan tukkoisen I-10 kautta -kannattaa mahdollisuuksien mukaan poiketa navigaattorin ehdotuksesta ja ajaa suorempaa, mielenkiintoisempaa ja mahdollisesti vähemmän ruuhkautunutta Venice Boulevardia pitkin. Rantaa lähestyttäessä tulee vastaan joitain parkkipaikkamainoksia -kannatta kuitenkin ajaa lähemmäksi rantaa, josta löytyy ehkä virallisempi parkkipaikka, hieman edullisemmin ja lähempää. Ainakin ilta-aikaan parkkipaikalla oli hyvin tilaa.






























Ranta ja horisontti maalautuivat kauniisti ilta-auringossa. Rannalla oli mukavan viileää ja mereltä puhalsi tuuli -mukavaa vaihtelua hellepäivään nähden. Boomboxit raikaavat ja erilaisia menopelejä vilistää Boardwalkia pitkin. Maalauksellisen taivaanrannan lisäksi Venicessä törmää oikeisiinkin maalauksiin. Nimittäin Venicessä on paljon kiinnostavia seinämaalauksia. Me törmäsimme näistä maalauksista muun muassa Jim Morrissoniin (mies väitti tätä Ramboksi..) sekä viime vuonna valmistuneeseen Luminaries of Pantheism -teokseen, jossa on kuvattu niin Einstein, Jung, Nietzsche, Spinoza ja useita muita ajattelijoita.












Selkeää "kanaaliosoitetta" ei meinannut ruveta löytymään, varsinkaan kun sitä yritti etsiä pelkästä navigaattorista, ja kun nettiyhteyskin oli mitä oli (tälläkään kertaa liittymä eikä kännykkä ollut paras mahdollinen surffailun kannalta), olimme välillä hieman eksyksissä. Päädyimmekin välillä jopa Marina Del Reyn puolelle. Kanaaleita metsästäessämme poikkesimme myös hieman viereisen Marina del Reyn puolella, jonka Ballona Lagoonista ilmeisesti Venicen kanaalien vesi on peräisin. Jatkossa ehkä osaamme etukäteen ottaa tarkemmat koordinaatit ylös, niin suunnistaminen helpottuu :). Lopulta löysimme myös tiemme kanaaleille vielä kun oli hämärää, niin että kanaaleja vielä näki -pian jouduimme kuitenkin luovuttamaan pilkkopimeän tultua. Taas yksi kohde listaan, paikkoja joihin pitäisi mennä uudestaan tutustumaan niihin paremmin.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti