sunnuntai 14. elokuuta 2016

Los Angeles Farmer's Market


Viime vuonna, kun ensimmäisen kerran kävimme Los Angelesissa, kaupungista jäi hieman ristiriitaiset ajatukset. Toisaalta nähtävää oli paljon, mutta tuntui että kaupungista ei oikein saanut otetta, kun aikaa turhautui paljon paikasta toiseen siirtymisiin. Nyt päätimme ennen matkaa, että valitsemme Los Angelesista muutaman mielenkiintoisen kohteen ja tutustumme niiden kautta kaupunkiin paremmin. Fiilistä haimme eräänä heinäkuisena sunnuntaina Los Angelesin Farmer's Marketilta, jonne moni muukin hyvän ruuan ystävä suuntaa.

Fiilistelyä The Grovella

Pysäköintitilaa löytyi helpoiten Groven viereisen parkkitalon ylimmistä kerroksista -muut parkkialueet olivat täynnä, niin paljon tämä alue vetää ihmisiä puoleensa. Piipahdimmekin ensiksi Grovella, joka on eräänlainen ostoskeskittymä. Alueella on siis paljon kauppoja, elokuvateatteri ja myös ravintoloita. Fiilistelyn kannalta kiinnostavin paikka Grovella on sen keskustori, jossa on elävää musiikkia. Alla pieni klippi Groven leppoisasta sunnuntaitunnelmasta. Klipillä näkyy myös pieni raitiovaunu, joka kuljettaa ihmisiä lyhyen matkan Grovelta Farmer's Marketille. Matkaa ei paikkojen välillä varmaankaan ole kuin muutama sata metri, joten raitiovaunu taitaa olla enemmän hauska yksityiskohta, kuin varsinainen kuljetusväline. Lisäksi alueella on suihkulähde, jossa on pienemmässä mittakaavassa Las Vegasin Bellagion suihkulähteiden tapaan ohjelmoitu "kuvio", joka toistuu tietyin väliajoin.




Meet me at 3rd & Fairfax

Farmer's Market on katettu myyntikojujen ja ruokapaikkojen rykelmä. Se on siis kiinteärakenteinen ja avoinna ympäri viikon. Paikka on täynnä ihmisiä, jotka metsästävät hyvää ruokaa ja raaka-aineita. Farmer's Market on palvellut ihmisiä jo päälle 70 vuotta ja siitä on tullut jo eräänlainen Los Angelesin maamerkki. Alueella on lähemmäs 60 erilaista ruokapaikkaa, kahvilaa ja ruoka-aineiden myymälää, sen lisäksi paikalla on muun muassa erilaisia lahjatavaramyymälöitä. Jokaiselle jotakin, suolaista ja makeaa. Esimerkiksi eräässä kojussa olisi saanut tehdä mieleistään pähkinävoita itse valitsemistaan pähkinöistä. Meidän mukaamme tarttui Farmer's Marketilta monenlaisia mausteita ja chilikastikkeita.

Paikka on täynnä houkuttelevia myymälöitä täynnä tuoreita kasviksia ja hedelmiä. Kävimme Green Housessa, jossa tehdään myös erilaisia smoothieta ja mehuja. Ainekset sai valita itse tai ottaa listalta valmiin sekoituksen -päädyimme appelsiini-porkkana-inkiväärimehuihin. Myyjä oli hyvin ystävällinen ja saimme hyvää palvelua -myyjä pyysi meitä arvioimaan paljonko haluaisimme inkivääriä, lisäksi hän maistatti mehua välissä. Juomasta tuli oli oikein hyvää ja siinä oli mukavasti potkua inkivääristä. Lisäksi myyjä opasti meitä vielä pysäköinnin validoinnissa. Paikasta jäi kirjaimellisesti hyvä maku ja suosittelemme Farmer's Marketille suuntaavia pistäytymään siellä!


Kuten jo totesimme, ravintolatarjonta on monenkirjavaa ja Farmer's Marketilta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun. Nappasimme mukaamme Moishe's -nimisen kreikkalaisen ravintolan falafelia ja lammasta ja lähdimme ajelemaan kohti Venice Beachia ja auringonlaskua. Täydellinen sunnuntaipäivä täynnä hyvää fiilistä ja hyvää ruokaa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti