maanantai 22. elokuuta 2016

Los Angeles Skyslide - OUE Skyspace

Ennen matkaa kesäkuussa Ilta-Sanomien nettisivuilla oli uutinen Los Angelesin uudesta liukumäestä. Liukumäki oli rakennettu Los Angelesin korkeimman pilvenpiirtäjän ulkoreunalle lasista. Liukumäki huitelee jossain 300 metrin korkeudessa, ulottuessa rakennuksen 70. kerroksesta 69. kerrokseen. Ja sinnehän sitä piti päästä.









Jos OUE Skyspaceen suunnistaa autolla, kannattaa navigaattoriin laittaa suoraan parkkihallin osoite (524 South Flower Street). Meillä oli käytössä itse US Bank Towerin osoite, mutta sen parkkipaikalta opastettiin Skyspaceen suuntaavat käyttämään tuota toista parkkihallia. Muista validoida pysäköinti poislähtiessäsi (rakennuksen alakerrassa).










Skyspacen 70. kerrokseen pääsee kahdella eri hissimatkalla, joiden väliin on rakennettu jonkinlainen digitaalinen elämysalue tai näyttely. Sinällään ihan hyvää viihdettä hissien välille, mutta ei mitään ihmeellistä. Liukumäen lisäksi OUE Skyspacessa on näköalatasanne, josta näkymiä voi ihailla. Näköalatasanteelle pääsee joko laskemalla liukumäen -tai sitten ihan vaan menemällä portaat alas seuraavaan kerrokseen. Yläilmoista avautuukin hienot maisemat ja pilvenpiirtäjien lisäksi näköalasta voi bongata esimerkiksi läheisen Pershing Squaren sekä muita Los Angelesin maamerkkejä.






























Entäpä sitten itse liukumäki, joka meidät houkutteli paikalle? Kuten yleensä muissakin amerikkalaisissa nähtävyyksissä, myös tänne piti jonottaa muutamassakin eri kohtaa (alakerran turvatarkastus, hissit..) -niin myös liukumäkeen. Itse Skyspaceen oli erillinen sisäänpääsymaksu (25 $) ja liukumäen laskemisesta piti maksaa vielä erikseen 8 $. Liukumäki, vaikka ennen laskemista pirusti jännittikin, oli lopulta aika lyhyt. Lasku kesti vain muutamia sekunteja, eikä laskiessa ehdi tajuta/pelätä korkeutta. Joten siihen nähden liukumäen laskun hinta on aika suolainen, mutta toisaalta tulipahan kokeiltua miltä lasku pilvenpiirtäjän ulkoreunalla tuntuu!





































































2 kommenttia:

  1. Mä en tiennytkään tuollaisesta, vaikka vasta Losissa oltiin! :) En kyllä osaa sanoa, olisinkohan uskaltanut liukua (tai raaskinut maksaa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin huomattiin se vähän sattumalta, se on kai tosiaan auennut vasta tänä kesänä :). Alkuun ajatus hirvitti mutta se lasku oli niin lyhyt että ei siinä ehtinyt tajuta pelätä. Ovat kyllä hinnoitelleet yläkanttiin, mutta tulipahan käytyä :)!

      Poista