sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Horseshoe Bend -ja vähän muutakin

Horseshoe Bend, Page Arizona
Pysytään vielä hetki Pagessa, Arizonassa. Lähellä Antelope Canyonia sijaitsee toinenkin upea ilmestys: Horseshoe Bend. Horseshoe Bend on kirjaimellisesti hevosenkengän muotoinen uoma, jossa virtaa Coloradojoki.


Olimme aikataulustamme johtuen liikkeellä Horseshoe Bendillä hieman puolenpäivän jälkeen, jolloin aurinko paahtoi täydellä voimallaan. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt ajoittaa reissu paremmin, sillä noin parin kilometrin kävelymatka pehmeässä hiekassa tuntui todella raskaalta helteessä. Jo parkkipaikalta lähtiessä polku on heti ylämäkeä, joka ottaa turhat luulot pois. Sen jälkeen matkaa tehdään alamäkeen, joka takaisin tullessa on tietysti yhtä pitkää loivaa ylämäkeä. Matkan varrella on pieni katos, johon voi mennä auringolta suojaan -tosin se oli aivan täynnä ihmisiä sattuneesta syystä.

Horseshoe Bend, Page Arizona

Satuimme lähtemään taivaltamaan samaan aikaan metsänvartijan kanssa, joka oli lähdössä tekemään tarkastuskierrosta. Hänkin päivitteli kuumuutta ja huomattuaan meidän vesipulloarsenaalin (reppu ja taskut täynnä), kehui meidän olleen poikkeuksellisen hyvin varustautuneita :D. Tuolla kelillä vesipullot olisivat varmaan olleet haluttua tavaraa -siinäpä hyvä bisnesmahdollisuus tulevaisuutta ajatellen!

Horseshoe Bend, Page Arizona

Horseshoe Bend, Page Arizona

Horseshoe Bend, Page Arizona

Kun viimein pääsimme Horseshoe Bendille ja uskaltauduimme sen reunalle, avautui eteemme todella mahtavat maisemat. Levänvihreä Coloradojoki siinti alhaalla ja sitä pitkin ajelevat veneet näyttivät reunalta katsottuna muurahaisilta. Reunalla olo hieman hirvitti, sillä siinä ei ole minkäänlaisia kaiteita. Hurjimmat uskaltautuivat istumaan kapeille kallion kielekkeille, mutta meille näköalat riittivät vallan hyvin metrin-parin kauempaakin katsottuna. Maisemat todella palkitsivat ja taivallus tukalassa kuumuudessa oli sen väärti.

Horseshoe Bend, Page Arizona

Coloradojokea voi ihastella myös muutaman mailin päässä jossa sen virtausta säätelee Glen Canyon Dam. Kun ajoimme takaisin Kanabiin päin valtatie 89:tä, vastaan tuli Scenic View -kylttejä. Niitä seuraamalla päädyimme näköalatasanteelle, josta avautui näkymä padolle. Tasanteelta on rappuset alas, josta pääsee hieman lähemmäksi jokea. Alhaalla on pieni katos, jossa on varjoisaa. Rappuset ovat hiekkaiset, joten niissä joutui olemaan hieman varovainen.
Glen Canyon Dam, Page Arizona


Glen Canyon Dam, Page Arizona

Glen Canyon Damilta jatkoimme matkaa takaisin Kanabiin, jossa vielä iltasella lähdimme tekemään pikavisiitin Zionin kansallispuistoon -jatketaan siitä kuitenkin toisella kertaa.


Glen Canyon Dam, Page Arizona

Glen Canyon Dam, Page Arizona

Glen Canyon Dam, Page Arizona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti