torstai 23. maaliskuuta 2017

Upper Antelope Canyon

 
Viime kesän roadtripillä halusimme käydä Pohjois-Arizonassa sijaitsevassa Pagessa -tarkemmin ottaen meitä kiinnosti siellä erityisesti yksi paikka, Antelope Canyon. Antelope Canyon sijaitsee Navajo-intiaanien mailla ja sinne ei pääse ilman opasta. Me varasimme paikat etukäteen netistä Navajo Toursin kierrokselle.

 



Kanjoni jakautuu kahteen osaan, joista me kävimme Upper Antelope Canyonissa. Se on muodostunut veden virtauksesta ja on kapea ja syvä, mistä johtuen kanjoniin eksyvät valonsäteet yhdessä punertavan pinnan kanssa tekevät siitä erityisen kiehtovan, mutta samalla haastavan kuvauskohteen.

Kierroksella räpsittiinkin kuvia urakalla, vaikka se ei varsinainen valokuvauskierros ollutkaan. Oppaalta saa vinkit olosuhteisiin sopiviin kameran asetuksiin. Suurin osa meidän ottamista kuvista meni vihkoon, kun kamera tärähti tai ei muuten vaan tarkentanut. Parhaiten valonsäteet osuvat kanjoniin puolenpäivän aikaan -me olimme kuitenkin liikkeellä jo aamutuimaan kahdeksan maissa, kun oli vielä suhteellisen viileää.

 


Upper Antelope Canyon on noin parisataa metriä pitkä. Se on paikoin kapea, mutta varmastikin huomattavasti Lower Antelope Canyonia helpompikulkuinen. Kanjonissa on useita ryhmiä kiertämässä samaan aikaan, joten kovin pitkäksi aikaa ei kanjonin muodostelmia pysähdytä ihastelemaan tai kuvakulmia hieromaan. Näin ollen erilaiset kanjonin muodostelmissa lymyilevät presidentit, sydämet, jäivät meiltä suurelta osin hahmottamatta.Upper Antelope Canyonissa näkyy korkealla risuja ja muuta roskaa, jota äkkitulvat sinne huuhtovat. Paikassa ei tekisi mieli olla silloin, kun vesihanat aukeavat taivaalla.
 

Kaikenkaikkiaan Upper Antelope Canyon oli erittäin hieno ja mielenkiintoinen paikka. Kanjoni ja sen muovanneet luonnon voimat tekivät meihin vaikutuksen, vaikkakaan emme jokaista presidenttiä kivimuodostelmista hahmottaneetkaan. Teimme kanjonille päiväretken Utahin puolelta Kanabista, josta automatkaa kertyi noin tunnin verran suuntaansa. Lyhyt ajomatka taittui nopeasti maisemia ihaillessa. Pagessa majoitukset olivat matkaamme varatessa tuplasti kalliimmat kuin Kanabissa, joten sen vuoksi päädyimme tuohon ratkaisuun. Upper Antelope Canyon oli kuitenkin koettava, ja se oli ehdottomasti näkemisen ja pienen edestakaisen autoilun arvoinen. Ehkä Lower Antelope Canyon ensi kerralla?













 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti