torstai 30. maaliskuuta 2017

Zionin kansallispuisto



Olimme varanneet majoituksen roadtripillämme Kanabista, joka sijaitsee Utahissa. Alunperin Kanab valikoitui tukikohdaksemme, koska se sijaitsee lähellä Pagea ja majoitus oli Pagea edullisempaa. Päätimme tutkailla tarkemmin Kanabin nähtävyyksiä ja päädyimme tekemään pikavisiitin Zionin kansallispuistoon.


 
The Great Arch of Zion
Zionin kansallispuisto sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Kanabista. Sen läpi kiemurtelee yli 20 kilometriä pitkä Zionin kanjoni. Jo ajomatka puiston vierailijakeskukseen on elämys itsessään, kun tie on kapeaa ja kiemuraista vuoristotietä. Ajellessa kannattaa olla tarkkana -meidän eteen meinasi hypätä paksusarvilammas (joka tallentui kojelautakameraan). Muutenkin puiston alueella liikkuu paljon eläimiä, kuten muulipeuroja joita tuntui laiduntavan vähän joka puolella puistoa.





Zionin kansallispuistoon tullessa kannattaa varata riittävästi aikaa, jo senkin takia, että autoletkassa jonottamiseen menee oma aikansa. Me tulimme puistoon vähän ex tempore vasta alkuillasta, kun olimme viettäneet päivän Pagessa. Zionissa on todella monen pituisia patikkareittejä, joihin olisi ollut mukava tutustua lähemmin. Kesäaikaan puiston alueella kiertää bussi, johon voi hypätä mistä tahansa pysäkiltä ja jäädä pois vaikka joka pysäkillä. Bussireitti kulkee Virginjoen vierustaa pitkin. Huomasimme, että bussilla meni jonkun verran aikaa vierailijakeskuksesta bussireitin päätepysäkille, joten koska halusimme pysähtyä mahdollisimman monella pysäkillä, jouduimme tekemään pikastoppeja jotta ehdimme viimeisen bussin kyytiin takaisin tullessa. Edestakainen bussimatka kestää lähemmäs puolitoista tuntia.
 
Temple of Sinawava








Erityisesti Temple of Sinawava ja Angel's Landing jäivät Zionin nähtävyyksistä mieleemme. Yleensä Temple of Sinawavan luona on vesiputous, mutta meidän aikaan oli kuivaa ja meitä tervehti vain jylhä kalliomaisema. Paikalla kelpaisi myös vilvoitella joessa, ja moni tuntuikin tekevän niin.






The Great White Throne ja Angel's Landing







Illan hämärtyessä köröttelimme bussilla takaisin vierailijakeskukselle ja lähdimme ajamaan takaisin koti Kanabia auringonlaskun saattelemana. Parissa tunnissa ehdimme nähdä Zionista pintaraapaisun, mikäli aikaa olisi ollut enemän olisi ollut hauskaa tutustua patikkareitteihin tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti