sunnuntai 5. elokuuta 2018

Joshua Treen kansallispuisto hiekkamyrskyn jälkeen



Olin halunnut jo pitkään käydä Joshua Treen kansallispuistossa, ja sinne pääsinkin viime Amerikan roadtrippimme viimeisinä päivinä. Ajelimme kohti Joshua Treetä ja Palm Springsiä Phoenixista, ajettavaa oli reilut kolmisen tuntia. Mikäpäs siinä muuten, mutta olimme molemmat kipeitä ja pienessä kuumeessa (luulisi että useamman roadtripin jälkeen osaisi säätää ilmastointia pienemmälle, mutta ei..).

 





Joshua Treen kansallispuistossa pääosassa ovat joosuanpuut, joista jokainen on uniikin näköinen. Puistossa kaksi aavikkoa, Mojave ja Colorado, törmäävät. Puistossa on joosuanpuiden lisäksi paljon muitakin puita, kasveja ja kaktuksia sekä kivimuodostelmia ihmeteltäväksi. Autolla ajaessa näimme skorpionin ylittämässä tietä -meillä oli käytössä kojelautakamera mutta ilmeisesti se oli liian pieni tai kameramme liian huono, jotta se olisi erottunut enää videolta.




Matkalla puistoon näimme pieniä "dustdevilejä", jotka pöllyyttivät hiekkaa maasta. Puistossa ilmassa oli hienojakoista hiekkaa, se näkyi ilmassa kevyenä pölyharsona ja tuntui hengittäessä. Edeltävänä päivänä alueella oli ollut hiekkamyrsky ja sen vaikutus näkyi yhä. Puut näyttivät jopa vaikuttavammille tuon harson takaa. Puistosta jäi aivan mahtava fiilis, ja pääsimme kirjaimellisesti aavikon ja hiekan kanssa lähikontaktiin :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti