keskiviikko 8. elokuuta 2018

Nähtävää ja tekemistä Tromssassa



Kesäloman jälkeen arkeen palattua, mieli haikailee menneitä ja tulevia matkoja. Nyt on hyvä hengähtää, ja palata taannoisiin Tromssan matkoihimme. Tromssa sijaitsee Pohjois-Norjassa Jäämeren rannalla. Kaupunki on napapiirin pohjoispuolella sijaitsevista pohjoismaiden kaupungeista suurin. Tromssa sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Kilpisjärveltä.



Fjellheisen
Fjellheisenin gondolihissillä pääsee ihastelemaan Tromssaa Storsteinenin päältä, yli 400 m merenpinnan yläpuolelta. Näköalat ovat huikeat ja merta sekä Tromssan saaria kelpaa ihastella. Yläilmoista voi bongailla yksiä sun toisia Tromssan maamerkkejä, kuten jäämerenkatedraalin ja Polarian.




Arktisk-alpine botanisk hage
Maailman pohjoisin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee juuri Tromssassa. Pohjoinen sijainti ei näitä kasveja näytä kuitenkaan haittaavan, vaan puutarhassa kukkii astereita, tulppaaneja sekä esimerkiksi valeunikoita. Ja minä kun en saa edes nurmikkoa kasvamaan omalla pihamaalla. Puistosta on kauniit maisemat Tromssan kaupunkiin.





Polaria
Jos puutarha oli pohjoisin, niin Polaria on taasen pohjoisin akvaario. Polariassa esitellään jäämeren alueen elämää. Akvaarion päätähtiä ovat suloiset hylkeet. Polariassa näytetään lyhytelokuvia arktisesta luonnosta, ja löytyypä paikasta laivasimulaattori lapsille (ja vähän aikuisillekin).



Jäämerenkatedraali
Jännittävän muotoinen rakennus pistää silmään kaupunkimaisemasta. Jos olet nähnyt kuvia Tromssasta, tämä rakennus on varmasti vilahtanut niissä. Persoonallinen kirkko on rakennettu vuonna 1965. Kirkon ihailua ei kannata jättää pelkästään ulkopuolelle, vaan kannattaa käydä myös sisäpuolella!


Tromssaan voisi palata aina uudelleen ja uudelleen, mutta seuraavaksi Pohjois-Norjasta kiinnostaisivat Lofootit. Millaisia kokemuksia teillä on Norjasta :)?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti