torstai 2. elokuuta 2018

Pakoon Las Vegasia


Kääk. Välkkyvät mainostaulut alkavat ahdistaa. Pelikone söi rahat jotka sinne varkain livahtivat ilmaisten drinkkien huuruisissa tunnelmissa. Maisemat ovat muovisia kopioita maailman nähtävyyksistä. Pois on päästävä äkkiä -mutta minne? Alla muutamia esimerkkejä, mitä Vegasin läheltä löytyy läheltä ja vähän kauempaa riippuen vegasähkyn määrästä.

36 min Lake Mead, 42 min Hooverin pato
Yhdysvaltain suurin tekojärvi Lake Mead muodostui megarakennelma Hooverin patoa rakennettaessa. Hooverin pato sijaitsee Colorado-joella. Sen avulla saadaan tuotettua sähköä isolle ympärysalueelle (Nevada, Kalifornia ja Arizona). Opastettuja kierroksia löytyy niin halutessaan. Hooverin padolta on hyvät näkymät vieressä kulkevaan Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridgeen. Silta on läntisellä pallonpuoliskolla pisin betonisilta, jossa ei ole välissä lisätukipisteitä.










57 minuutin päässä Valley of Fire
Valley of Fire State Parkissa törmäät mitä merkillisimpiin kivimuodostelmiin. Vai miltä mehiläispesä-kivet kuulostavat? Puiston nimi tulee punaisesta hiekkakivestä, joka on alueelle tyypillistä. Auringossa punainen kivi näyttää siltä kuin se olisi tulessa.




2 h 14 min Death Valley
Death Valleyn matkalle kannattaa varustautua isolla vesilastilla, sillä kesäaikaan sitä tulee tarvitsemaan! Puistossa tervehtii Zabriskie Point, eroosion muovaamia sedimenttejä. Pidemmälle ajettaessa pääset Badwater Basiniin, Pohjois-Amerikan matalimpaan kohtaan suolakiteiden muodostamien kennojen äärelle (kennot voivat olla myös mössöä sateiden jäljiltä..).






2 h 20 min - 5 h 11 min Grand Canyon
Grand Canyonin länsiosa on lähimpänä Vegasia ja  sinne ajaa reilussa parissa tunnissa. Eteläpuoli (5 h) on avoinna ympäri vuoden, kun pohjoisosaan (4,5 h) pääsee vain kesäaikaan. Länsiosassa sijaitsee monista valokuvista tuttu lasinen näköalatasanne Skywalk. Länsipuoli on Hualapai -intiaanien hallussa ja sinne on pääsymaksu, samoin Skywalkilla kävely maksaa. Tripadvisorin mukaan Skywalkille ei saa ottaa kameraa mukaan, mikä maksuihin yhdistettynä ajoi meidät Valley of Fireen Grand Canyonin länsirinteen sijaan. Eteläpuolella olemme käyneet -siitä löytyy kuvia tässä postauksessa.




Zionin kansallispuisto 2 h 40 min
Zionin kansallispuisto löytyy Utahin osavaltiosta, Kanabista. Kansallispuistoa halkoo reilu 20 km pitkä Zionin kanjoni. Alueella on eri pituisia patikointireittejä ja erilaisia muodostelmia aina Temple of Sinawavan vesiputouksesta Angel's Landingiin. Jylhät maisemat painuvat taatusti mieleen!






Tässä oli vain muutama esimerkki mitä läheltä tai vähän kauempaa löytyy, esim. aivan lähellä Vegasia on Red Rock Canyon mutta siitä ei ole itselläni kokemuksia. Veisikö joku näistä paikoista ajatukset pois Vegasin vilskeestä :)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti