sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Day 4: Tucson, Arizona-Sonora Desert Museum & Old Tucson

Day 4! Lauantai-aamulla aamupalan mättämisen jälkeen mietimme hieman mitä tekisimme. Meillä oli ollut aiemmin tarkoitus tehdä pitkä päiväretki New Mexicon puolelle katsomaan White Sandsia, mutta alkureissun pitkät ajomatkat vakuuttivat meidät siitä että idea oli aika tuhoon tuomittu jo alusta saakka. Muutenkin meillä oli vielä paljon paikkoja jotka halusimme katsastaa Tucsonissa, ja olimme lähdössä jo seuraavana päivänä kohti Las Vegasia, joten tekemistä riittäisi. Meillä oli hävinnyt reissussa aurinkolasit joten ajattelimme että kävisimme jostain marketista hankkimassa peruslasit. Satuimme ajamaan Costcon ohi ja koska parkkipaikka oli täynnä autoja, ajattelimme testata kyseistä kauppaa. Se oli virhe. Me maalaistollot emme olleet nimittäin tajunneet, että kyseessä ei ole mikään marketti, vaan tukku. Paremmin englantia osaava olisi tietysti ymmärtänyt sen jo paikan nimestä, Costco Wholesale. Joka tapauksessa tästä tietämättöminä menimme markettiin, löysimme kivat aurinkolasitkin ja otimme lisäksi edullista viiniä. Oli tarkoitus myös ostaa isompi erä pullovettä, mutta luojan kiitos emme lähteneet sitä raahaamaan ympäri kauppaa tungoksessa. Nimittäin kassalla meille valkeni, että meidän olisi täytynyt hankkia Costcon maksullinen jäsenkortti, jotta olisimme saaneet aurinkolasit ostettua. Viinin kyllä saimme ostaa, samoin jos olisi ollut apteekkituotteita! No ostimme viinit muistoksi tuosta mukavasta kaupasta, ja lähdimme kohti autoa, kun meidät vielä pysäytettiin ja pyydettiin avaamaan reppu :D. Ilmeisesti (toivottavasti) kyseessä oli normaali käytäntö, sillä henkilö joka tuota pyysi ei edes juuri katsonut tarkemmin repun sisältöä.. Kaupasta jäi kuitenkin vähän negatiivinen mielikuva ja loppureissun ajan väänsimme sanasta Costco erinäisiä ei-niin-imartelevia väännöksiä.. Noh pääsimme asiasta kyllä ylitse, mutta eipähän tullut toiste mentyä.

Löysimme lopulta kadonneet aurinkolasit ja lähdimme ajelemaan kohti Arizona-Sonora Desert Museumia ja Old Tucsonia. Desert Museum oli eläintarhan ja kasvitieteellisen puutarhan risteytys. Olipa siellä vielä geologinen näyttelykin. Desert Museum ja Old Tucson sijaitsevat käytännössä vierekkäin ja lähellä on vielä Saguaro National Park, mutta siellä emme käyneet. Paikat sijaitsivat mäkisessä maastossa, eli matkaa taitettiin kukkuloiden välisien solien kautta. Maisemat olivat hienot ja matkalla vilisi kaktuksia. Seuraavassa onkin kaktusöverit kuvien muodossa:

Aakeeta laakeeta - tällehän ne maisemat westerneissäkin näyttävät!


Saman tien varrelta löytyivät sekä Old Tucson että Desert Museum.



Sen sijaan että nämä olisivat olleet häkissä, näitä tepastelikin keskellä kulkuväyliä!


Käärme ja välipala.

Nämä skorpionit näkyivät kunnolla vasta UV-valossa.


High five!

Näitä lenteli hotellialueellakin - tosin tämä tapaus löytyi puiston lintuaitauksesta.

Puistossa vierähtikin aikaa enemmän kuin mitä olimme ajatelleet, ja meille jäi enää reilu tunti aikaa kierrellä Old Tucsonin lännenkylää.Old Tucsonissahan on aikoinaan kuvattu erilaisia TV-sarjoja ja elokuvia, kuten Bonanza ja Pieni talo preerialla. Lännenkylässä onkin kuvauspaikkojen lisäksi nähtävillä paljon rekvisiittaa kuten pukuja, tykkejä ja vankkureita. Ehdimme onneksi näkemään esityksen, jossa muukalainen saapui kylään aiheuttamaan ongelmia. Kävimme myös juna-ajelulla, joka kiersi lännenkylän ympäri. Junan vaunut olivat aika kompakteja ja todennäköisesti tarkoitettu perheen pienimmille.. Mutta eihän se meitä haitannut! Juna oli hyvä tapa nähdä kylän läpileikkaus nopeasti, ja olipa kierroksella juttuja joita ei muuten olisi päässyt näkemäänkään.

Tämän junan kyytiin änkäydyimme - kuljettaja oli hauska ja kertoi alueesta oikein monipuolisesti.


Charles Ingallsin vetimet sarjasta Pieni talo preerialla.

Näytöksen alkupuolella kaikki oli vielä hyvin..

..mutta lopulta pyssyt lauloivat ja sitten sattui Juhaa leukaan.

Tämä kirkko oli todennäköisesti Pieni talo preerialla -sarjassa.

 
Lähdimme ajamaan takaisin kohti Tucsonia ja onneksi tällä kertaa vältimme pahimman sateen, vaikka salamoita näkyi taas taivaanrannassa. Kaupungilla ajellessa kuitenkin huomasi että vettä oli tullut, sillä tulva"dipeissä" oli vettä runsaasti. Yritin etsiä netistä tietoa siitä, mikä juhla kaupungilla oli tuona päivänä (yritimme mennä syömään keskustaan, mutta se oli aivan tukossa ihmisistä). No en löytänyt itse tapahtumasta tietoa, vaan törmäsin tähän videoon. Selvisi ainakin, miksi vettä lainehti tuona(kin) päivänä kaduilla!

Update 25.10.2015: Löytyihän se tapahtumakin lopulta. Kyseessä oli "Return of the mermaids" -festivaali, jolloin monsuunikauden aikana "merenneidot palaavat laulamaan ja tanssimaan". Tapahtuman sivut löytyvät Facebookista https://www.facebook.com/Return-of-the-Mermaids-1451290071808709/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti