sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Day 11: Sonora - Yosemite - Los Angeles

Viimeinen aamu Sonorassa. Kaupunki oli pieni, mutta viihtyisän tuntuinen. Sonoraa olisi voinut tutkia enemmänkin, nyt se toimi lähinnä tukikohtana San Franciscon ja Yosemiten lähellä. Tänään meillä olisi edessä matka Los Angelesiin, mutta ensin kävisimme tutustumassa Yosemiteen. Ajomatkaa kertyisi 370 mailia eli noin 7 tuntia. Aamiaisen jälkeen pakkasimme auton ja suuntasimme Walmartin kautta kohti Yosemitea. Luimme lehdestä, että Yosemitessä oli tapahtunut juuri onnettomuus, jossa kaksi ihmistä oli kuollut, kun puunoksa oli pudonnut teltan päälle. Ikävä tapaus ja ilmeisesti telttailijat olivat vielä nuoria poikia.




Olimme lukeneet etukäteen, että Yosemiten alueella viihtyy paljon karhuja. Karhujen takia puiston sivuilla kehotettiin pitämään auton ikkunat visusti kiinni, jos autossa oli ruokaa. Ruoka tuli myös piilottaa. Puiston alueella olikin useita karhuihin viittaavia kylttejä ja erityisiä karhu-proofattuja jäteastioita. Emme kuitenkaan nähneet yhtään karhua -ehkä parempi näin!
Odotimme Yosemiten reissulta erityisesti Mariposa Groven punapuita sekä vesiputouksia. Valitettavasti Mariposa Grove oli suljettu ja ilmeisesti suht ikoninen puun läpi kulkeva tie ei ollut käytettävissä -itse puu oli kaadettu kai jo aikaa sitten. Suuntasimme kuitenkin ensimmäiselle vesiputoukselle eli Bridalveil Fallille toiveikkaana. Putous oli kuitenkin enemmänkin vesihöyryä ja pientä lirinää kuin varsinainen putous. Kalifornian pitkä kuivuusjakso näytti verottaneen sitäkin. Näky oli silti jylhä, mutta se olisi varmasti mahtavempi kevään sulamisvesien aikaan.





Putouksen jälkeen lähdimme jatkamaan kohti Yosemite Valleyta. Kuitenkin kesken matkaa tiellä oli poliisin tai puistonvartijan auto ja kyltti, jossa kerrottiin, että Yosemite Valleyhyn pääsyä joutuisi odottamaan kaksi tuntia. Hetken aikaa tilannetta pohdittuamme päätimme kääntyä pois, sillä meillä oli edessä vielä pitkä ajomatka Los Angelesiin. Harmitti, mutta onneksi saimme ihailla maisemia ja Half Domea sekä El Capitania kauempaa.

Yosemite




Pysähdyimme Oakhurstissa syömässä Denny's ketjuravintolassa. Ravintolassa oli mielestämme jännä tapa, nimittäin syömään tulijat joutuivat ensin odottamaan aulassa ennen pöytiin ohjaamista. Välillä tarjoilija kävi kysymässä montako henkeä seurueeseen kuului, ja pyysi vielä odottamaan hetken. Luulimme että paikka on kovin täynnä, mutta kun pääsimme istumaan, olimme hämmästyneitä kun paikka olikin puoliksi tyhjä. Noh, pääasia on että ruokaa saatiin ja sitä oli riittävästi.



Oakhurstista ajelimme melko suoraan Los Angelesiin. Välillä pysähdyimme jonkin viinitarhan kupeessa vaihtamassa kuskia. Maisemat olivat hyvin peltopainotteisia, kunnes lähempänä Los Angelesia maisemat muuttuivat enemmän mäkisiksi. Tämä tieosuus oli ehkä hieman tylsähkö, kun tie oli pääasiassa suoraa moottoritietä. Los Angelesissa meitä tervehtivät tutut maamerkit, kuten Hollywood -kyltti sekä Capitol Recordsin levypino/-soitin -rakennus. Hotellille päästyämme oli jo myöhä, joten nappasimme alakerran ravintolasta burgerit iltapalaksi ja menimme unten maille. Loppumatka vietettäisiinkin näillä seuduilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti