maanantai 13. kesäkuuta 2016

Day 12: Los Angeles

Takaisin lähtöpisteessä. Heräilimme aamulla Los Angelesista uuteen päivään. Majoituimme Hotelli Normandiessa, joka sijaitsee Koreatownissa. Hotelli oli sijaintiinsa nähden suht edullinen, sillä se sijaitsi kohtuullisella etäisyydellä esim. Hollywoodissa. Hotellin kanssa samassa rakennuksessa toimii Cassell's Hamburgers, josta sai purilaisten lisäksi myös aamiaista.



Aamiaisen jälkeen suuntasimme kiertelemään kaupunkia. Päätimme kokeilla Griffith Observatorya, mutta saimme huomata, että ainakin sunnuntaina paikka oli aivan tukossa, autoletka ulottui pitkälle ja jono mateli. Jonotimme jonkun aikaa, kunnes päätimme kääntyä ja tulla paremmalla aikaa uudestaan.


Lähdimme siis shoppailemaan. Kävimme ainakin Sherman Oaksissa ja innostuimme myös pyörähtämään Camarillo Outletissa asti. Tämäkin päivä meni siis hyvin pitkälti auton ratissa istuessa. Camarillosta poislähdettäessä alkoi hämärtää ja mietimme, mitä voisimme näin illasta tehdä. Päätimme koittaa uudelleen Griffith Observatorya, jossa on iltaisin mahdollisuus katsella teleskoopin läpi planeettoja (ainakin jos sää on selkeä). Griffith Observatory on siitäkin mukava paikka, että sinne ei ole pysäköinti- tai sisäänpääsymaksua (paitsi ilmeisesti planetaarioon on). Teleskooppien kautta planeettojen katselu on siis ilmaista.

Kun saavuimme taas Griffith Parkin alkuun, huomasimme nopeasti että sama jono oli yhä tallella. Viereisellä Kreikkalaisella teatterilla oli jokin konsertti tuona iltana, joten luulimme ensin että puolet tuosta jonosta olisi matkalla sinne.. Mutta lähes 90 % autoista jatkoikin matkaansa eteenpäin observatoriolle. Mekin jatkoimme matkaa. Auton joutui jättämään aika kauas itse observatoriosta ja taskulamppu olisi tullut tarpeeseen, sillä tietä ei oltu valaistu, eikä tien varrella ollut kunnollista jalkakäytävää.
A View from Griffith Observatory at night



Pitkästä jonotuksesta huolimatta ennätimme katselemaan kaukoputken läpi Saturnusta ja sen renkaita! Kaukoputki oli hieman kevyempirakenteinen kuin observatorion kiinteä versio, joten Saturnus näkyi vain pienenä vaaleana läikkänä -renkaat olivat erotettavissa, kun tarkasti katsoi. Yritimme päästä vielä kokeilemaan observatorion sisällä ollutta kaukoputkea, mutta valitettavasti jono laitettiin poikki ennen meitä, eikä kyseiselle kaukoputkelle enää otettu enempää porukkaa. Eli kannattaa olla ajoissa jonottamassa autolla pääsyä, jos haluaa varmistua, että ehtii kokeilemaan kaukoputkea.


Päivä Los Angelesissa meni nopeasti ja suurin osa ajasta meni autoiluun. Vaikka etäisyydet eivät olisi matkana kovin pitkiä, niin aikaa niiden taittamiseen saa silti palamaan kosolti. Observatorion jälkeen oli jo myöhä, joten painelimme sieltä hotellille. Seuraavana päivänä ohjelmassa olisi Paramountin studiokierros!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti